
Nu är det busy busy nere i vår källare ( det är så vi har det uppdelat på RC, på butiksplan bakar vi bröd och i källaren meckar vi choklad ). Det är den här veckan allt ska hända sen är det kört, i varje fall om det ska vara klart till påsk. I morse när jag kom ner var det praliner överallt, borde räcka. Men troligtvis när jag kommer ner onsdag nästa vecka önskar jag att vi hade pressat ut lite till....
Förmiddagen har gått åt att stöpa ägghalvor. Ganska många moment. Först ska äggformarna putsas med bomull så att glansen blir bra. Sen fylls de med tempererad choklad som får sätta sig ( tar ca 5 min. ).
Därefter häller man bort den choklad som inte fastnat och låter formarna vila tills följande dag. Då själva chokladägget förhoppningsvis har släppt från formen. Till sist sätter vi fot på dem och doppar kanten i kakaokross. Voila, ett choklad ägg redo att fyllas med praliner.
Sen är det butiktjejornas jobb att få ut dem genom butiksdörren!



Inga kommentarer:
Skicka en kommentar